Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med chokladfyllning

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Knapriga mandelkakor i långpanna, med ljuvlig chokladkräm emellan. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandeln. Bred ut smeten i en form, 32x27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
  3. Chokladkräm: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
  4. Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara lite chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med godis eller strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.