Knapriga mandelkakor i långpanna, med ljuvlig chokladkräm emellan.
Glutenfritt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn. Sikta florsockret och blanda med mandeln. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i mandeln. Bred ut smeten i en form, 32x27 cm, med bakplåtspapper. Grädda i 20 minuter. Låt kallna.
- Chokladkräm:
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Rör rumsvarmt smör och florsocker smidigt. Rör i äggulan. Rör i chokladen.
- Skär mandelkakan i rutor och lägg ihop två och två med chokladkräm mellan. Spara lite chokladkräm till garnering. Spritsa en klick chokladkräm ovanpå kakorna och garnera med godis eller strössel.
Publicerat den
2 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar