Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelkakor med kola

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Gottegrop i mitten gör denna kaka extra smaskig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt. Passa noga, det går ganska fort. Låt det svalna. Mal mandeln. Blanda med florsocker, vaniljsocker och 3 äggvitor till en jämn smet. Tillsätt smör och mjöl.
  3. Vispa de resterande 2 äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela i smorda aluminiumformar och tryck ner en kola mitt i varje.
  4. Grädda kakorna 15-20 minuter. Stjälp upp kakorna när de svalnat något. Smält chokladen, häll i en spritspåse och ringla den över kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.