Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmaräng med apelsinyoghurt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Recept på en underbar marängtårta med mandel och en fräsch fyllning med saftiga bitar av apelsin. Den är enkel att göra och en fröjd för både öga och gom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100°. Finhacka mandeln, gärna i matberedare. Vispa vitorna till ett vitt skum. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt vispa till ett fast skum.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på till en rund botten, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 2 tim. Stäng av ugnen och låt gärna marängen stå kvar i ugnen tills den har kallnat.
  4. Riv skalet av apelsinen. Skala apelsinen med en kniv och skär fruktköttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda apelsinskal och -bitar, yoghurt och florsocker. Bred fyllningen på mandelbotten. Garnera med hackad choklad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • erajest 24 januari 2012

    Följer man receptet så som det är skrivet så går det inte att få till ett skum igen efter det att "övriga ingredienser" är tillsatta. Huruvida detta går att åstadkomma om man gör som i många andra recept att man vispar en gång till med enbart äggvisp och socker, och sen försiktigt vänder ner mjöl och annat, vet jag inte. Jag gjorde som det stod här och får nu slänga hela satsen med den sista mandel jag hade. Arg och ledsen. /jennifer

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.