Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmasseformar fyllda med nougat och nötkola

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Julgodis...Julstämning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda samman den malda mandeln med florsockret och äggvitan till en fast deg. Tryck ut degen i små folieformar som sätt spå en plåt.
  2. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 12 minuter. Skär under tiden nougaten i lika många bitar som formarna är. Lägg en nougat bit i varje form direkt de kommer ut ur ugnen.
  3. Blanda samman grädde, sirap och socker i en gryta och sjud tills smeten är fast. Rör om då och då. Blanda nötterna i kolan och fördela därefter nötkolan i formarna. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.