Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelmassetårta med sylt

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Glutenfri tårta med supergod och lite syrlig fyllning. Enkel och lätt sommartårta som de flesta gillar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en skål. Rör ner äggvitorna och blanda till en jämn smet. Bred ut smeten i en smord pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt den svalna.
  3. Bred jordgubbssylten på bottnen. Blanda yoghurt, florsocker och apelsinskal i en bunke. Vispa grädden ganska hårt och tillsätt den försiktigt till yoghurten. Bred blandningen över tårtan.
  4. Rensa och halvera jordgubbarna och lägg dem i ett fint mönster ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.