En spröd mandelbotten fylld med frisk citronkräm och sommarbär är oemotståndligt gott. Dessutom så lätt att variera med olika sorters bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kör mandel och socker tillsammans i en matberedare tills mandeln är finmald, eller mal mandeln i mandelkvarn och blanda med sockret. Tillsätt vetemjöl och kallt smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.
- Smörj en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Ställ den kallt i minst 30 minuter.
- Blanda äggulor, socker, citronskal och -saft i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Låt kallna i vattenbad.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Häll krämen över det kalla pajskalet strax före serveringen och garnera med färska bär.
Publicerat den
4 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar