Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpaj med citronkräm

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En spröd mandelbotten fylld med frisk citronkräm och sommarbär är oemotståndligt gott. Dessutom så lätt att variera med olika sorters bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör mandel och socker tillsammans i en matberedare tills mandeln är finmald, eller mal mandeln i mandelkvarn och blanda med sockret. Tillsätt vetemjöl och kallt smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.
  3. Smörj en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ut degen i formen. Ställ den kallt i minst 30 minuter.
  4. Blanda äggulor, socker, citronskal och -saft i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Låt kallna i vattenbad.
  5. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kallna.
  6. Vispa grädden och vänd ner den i citronkrämen. Häll krämen över det kalla pajskalet strax före serveringen och garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.