Småbarn bör inte äta för mycket rabarber eftersom den innehåller oxalsyra, som binder kalcium. Så gör hallonkompott istället om barnen ska äta.
Instruktioner
- Riv mandelmassan och arbeta in matfettet. Tillsätt ägget och sist mjölet. Arbeta till en jämn smet.
- Tryck ut degen i en smord och bröad form med löstagbar kant. Låt vila kallt ca 30 minuter.
- Grädda pajbottnen ca 30 minuter 200 C mitt i ugnen eller tills den känns genomgräddad. Låt den kallna.
- Blanda kesella och socker. Vispa grädden hårt. Rör ner den i kesellan. Bred den över den kalla kakan. Ställ kallt tills kakan ska serveras.
- Skölj och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker och kanel. Låt rabarbern mjukna på medelvärme. Låt sedan kompotten svalna.
- Fördela rabarern över pajen.
Publicerat den
27 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar