Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpanerad torskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mandeln lånar sin milda smak och knapriga konsistens till den mjälla torskfilén, tillsammans skapar de en lätt, fräsch och snabblagad fiskrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra torskfiléerna på båda sidor. Lägg filéerna tätt i en ugnsfast form som precis rymmer dem och häll över filmjölken.
  2. Blanda ströbrödet väl med körvel eller mejram, mandelspån och parmesanost i en grund form eller på ett fat. Vänd torskfiléerna i ströbrödet tills de är jämnt panerade och tryck till med fingrarna om det behövs.
  3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna tills den är het utan att ryka. Lägg de panerade torskfiléerna i stekpannan och stek cirka tre-fyra minuter tills de är gyllene. Vänd dem och stek andra sidan tre-fyra minuter tills fisken är genomstekt.
  4. Servera med exempelvis sockerärter och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.