Mandeln lånar sin milda smak och knapriga konsistens till den mjälla torskfilén, tillsammans skapar de en lätt, fräsch och snabblagad fiskrätt.
Instruktioner
- Salta och peppra torskfiléerna på båda sidor. Lägg filéerna tätt i en ugnsfast form som precis rymmer dem och häll över filmjölken.
- Blanda ströbrödet väl med körvel eller mejram, mandelspån och parmesanost i en grund form eller på ett fat. Vänd torskfiléerna i ströbrödet tills de är jämnt panerade och tryck till med fingrarna om det behövs.
- Hetta upp oljan i en teflonstekpanna tills den är het utan att ryka. Lägg de panerade torskfiléerna i stekpannan och stek cirka tre-fyra minuter tills de är gyllene. Vänd dem och stek andra sidan tre-fyra minuter tills fisken är genomstekt.
- Servera med exempelvis sockerärter och citronklyftor.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar