Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelpotatisplättar med löjrom och citron-crème fraiche

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Förföriskt goda och festliga små plättar. Bjud dem till förrätt eller till vickningen. JÄTTEMUMSIGA! Man kan även som omväxling göra små miniplättar och använda samma tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Servera plättarna kalla eller ljummade i ugnen (100°) precis före servering.
  2. Plättar: Sjud potatisen med skal 10-15 minuter, tills de är mjuka. Skala och pressa den. Blanda med crème fraiche, ägg, vetemjöl, salt och peppar.
  3. Citron-crème fraichen: Vispa crème fraichen fast och luftig. Smaka av med citronskal, citronsaft och salt.
  4. Plättar: Smält smöret i en medelvarm stekpanna. Klickaut små plättar och stek dem en knapp minut på var sida, tills de fått fin färg.
  5. Servera med citron-crème fraiche, hackad rödlök och löjrom. Strö lite flingsalt över löjromen. Garnera med en dill vippa. MUMS!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.