- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Förföriskt goda och festliga små plättar. Bjud dem till förrätt eller till vickningen. JÄTTEMUMSIGA!
Man kan även som omväxling göra små miniplättar och använda samma tillbehör.
Instruktioner
- Servera plättarna kalla eller ljummade i ugnen (100°) precis före servering.
- Plättar:
Sjud potatisen med skal 10-15 minuter, tills de är mjuka. Skala och pressa den.
Blanda med crème fraiche, ägg, vetemjöl, salt och peppar.
- Citron-crème fraichen:
Vispa crème fraichen fast och luftig.
Smaka av med citronskal, citronsaft och salt.
- Plättar:
Smält smöret i en medelvarm stekpanna.
Klickaut små plättar och stek dem en knapp minut på var sida, tills de fått fin färg.
- Servera med citron-crème fraiche, hackad rödlök och löjrom. Strö lite flingsalt över löjromen.
Garnera med en dill vippa. MUMS!
Publicerat den
27 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar