Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelrutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga rutor med en delikat kombination av mandelmassa, apelsin och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla ett bakplåtspapper. Lägg det i en mindre långpanna, ca 20x30 cm.
  2. Riv mandelmassan grovt. Riv skalet av halva apelsinen och pressa saften ur hela. Dela äggen i vitor och gulor. Blanda mandelmassan med skal och saft av apelsinen samt äggulorna. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner det i smeten. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  3. Riv chokladen med t.ex. potatisskalare direkt på den varma kakan. Bred ut chokladen så att hela kakan blir glaserad. Strö över mandelspån över. Skär kakan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.