Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandelsmör

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt underbart gott och enkelt! Finns två metoder och man kan smaksätta som man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillgång till matberedare med "S" kinivblad
  2. Metod 1:
  3. Rosta mandlarna i ugnen på hög värme. Håll koll för det går fort från lagom till bränt, bränn dom inte.
  4. Låt svalna något innan du lägger ner dem i matberedaren.
  5. Kör igång matberedaren och vänta. denna processen tar 5-10 minuter innan det blir smör, skrapa ner från kanterna om det behövs annars är det bara att ha tålamod. SE UPP, så att din matberedare inte blir överhettad, pausa och låt den vila någon minut om det behövs.
  6. Smaka av och tillsätt lite flingsalt och kör lite till så att det blandas ordentligt, vill du ha lite sötma så adderar du lite honung också efter smak! Se till att allt blir väl blandat.
  7. Metod 2:
  8. Skippa rostningsprocessen och lägg mandlarna direkt i matberedaren. Då kommer den processen ta längre tid innan det blir till smör, för oljorna i mandeln frigörs fortare om de är lite rostade. Du får då räkna med att ha igång matberedaren i 10-20 min.
  9. Att tänka på: Mandeln genomgår olika processer och kommer därför se ut på olika sätt, först blir den grynig, sen som en stor klump och tillslut en slät fin smet.
  10. Förvaras i en tät glasbehållare i kylskåpet. Perfekt att göra smothie på, blanda ner i kvargen, doppa bananen, helt enkelt något du måste ha i kylskåpet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.