Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med vit chokladmousse

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftig tårta med mandel och len mousse som dekoreras med färgglada granatäppelkärnor. En tårta som passar lika bra som dessert som till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform ca 24 cm i diameter.
  2. Riv mandelmassan och tillsätt smöret. Rör blandningen vit och porös. Dela äggen och lägg vitorna i en ren och fettfri bunke. Rör ner äggulorna i mandelsmeten, en i taget. Tillsätt finhackad mandel i smeten. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör om.
  3. Diska vispen ren och fettfri. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa ytterligare en kort stund så att sockret fördelas jämnt i marängsmeten.
  4. Vänd ner äggviteskummet i mandelsmeten och rör åter mycket varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan kakan stjälps upp för att kallna.
  5. Bryt chokladen i mindre bitar och smält över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden. Rör ner äggulorna i den vita chokladen. Rör ner blandningen i den vispade grädden, rör till slät konsistens.
  6. Bred krämen jämnt över kakan och garnera med granatäppelkärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.