Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango-, litchi- och hallongranité

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Granité är en busenkel dessert att göra eftersom du inte behöver någon glassmaskin. Svalkande goda är dessa 3!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mangogranité: Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa mangoköttet med en mixerstav. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda mangopuré och sockerlag. Häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
  2. Litchigranité: Häll av litchifrukterna och mixa dem med en mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Tillsätt limesaften. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda med litchipurén och häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
  3. Hallongranité: Mixa hallonen med en mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Koka upp vatten och socker och låt svalna. Blanda med hallonpurén och häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
  4. Låt alla puréer stå ca 1 timme i frysen. Repa därefter på ytan med en gaffel. Upprepa en gång i timmen 3-4 timmar, tills granitéerna är helt frysta och isiga.
  5. Varva granitéerna i genomskinliga förfrysta glas. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.