Granité är en busenkel dessert att göra eftersom du inte behöver någon glassmaskin. Svalkande goda är dessa 3!
Instruktioner
- Mangogranité:
Skala och kärna ur mangon. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa mangoköttet med en mixerstav. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda mangopuré och sockerlag. Häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
- Litchigranité:
Häll av litchifrukterna och mixa dem med en mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Tillsätt limesaften. Koka upp socker och vatten och låt svalna. Blanda med litchipurén och häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
- Hallongranité:
Mixa hallonen med en mixerstav. Sila purén genom en finmaskig sil. Koka upp vatten och socker och låt svalna. Blanda med hallonpurén och häll upp i en låg form, ca 20x20 cm.
- Låt alla puréer stå ca 1 timme i frysen. Repa därefter på ytan med en gaffel. Upprepa en gång i timmen 3-4 timmar, tills granitéerna är helt frysta och isiga.
- Varva granitéerna i genomskinliga förfrysta glas. Servera genast!
Publicerat den
20 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar