Fruktpuré utgör basen i detta recept. En enkel och snabb genväg till fruktpuré är att köpa osötad fruktpuré från barnmatshyllan.
Instruktioner
- Vispa socker och äggulor poröst. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde.
- Koka upp mjölkblandningen och häll den över äggulepöset. Värm under omrörning till 85 grader.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå ca 2 timmar.
- Sila den genom en finmaskig sil och frys i glassmaskin ca 20 minuter tillsammans med citronsaft och hälften av mangopurén.
Tillsätt resten av mangopurén och frys glassen ytterligare 10 minuter, tills den fått en fin, krämig glasskonsistens.
- Servera glassen med maränger.
Publicerat den
17 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar