Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mango- och marängglass

 
Skriv ut

Fruktpuré utgör basen i detta recept. En enkel och snabb genväg till fruktpuré är att köpa osötad fruktpuré från barnmatshyllan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa socker och äggulor poröst. Skåra vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull, tillsätt mjölk och grädde.
  2. Koka upp mjölkblandningen och häll den över äggulepöset. Värm under omrörning till 85 grader. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen stå ca 2 timmar.
  3. Sila den genom en finmaskig sil och frys i glassmaskin ca 20 minuter tillsammans med citronsaft och hälften av mangopurén. Tillsätt resten av mangopurén och frys glassen ytterligare 10 minuter, tills den fått en fin, krämig glasskonsistens.
  4. Servera glassen med maränger.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.