En elegant bakelse som garanterat gör intryck som efterrätt.
Instruktioner
- Ta ut rundlar av chokladtårtbotten ca 6-7 cm i diameter med ett glas eller en cylinder. Lägg tårtbotten i botten på glaset eller cylindern.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kaltt vatten. Mixa mangon till en puré tillsammans med limejuicen. Vispa äggula och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner mangopurén och exotisk juice i äggsmeten.
- Vispa grädden styv. Vänd ner grädden i mangosmeten.
Låt gelatinbladen rinna av och lägg dem i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme. Rör ner i en tunn stråle i mangosmeten.
- Häll i glaset eller cylindern och ställ den kallt över natten tills den stelnat.
- Smält chokladen i vattenbad tillsammans med olja.
Ringla choklad över bakelserna och garnera med hallon.
Publicerat den
26 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar