Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangofromagebakelse med chokladrippel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En elegant bakelse som garanterat gör intryck som efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut rundlar av chokladtårtbotten ca 6-7 cm i diameter med ett glas eller en cylinder. Lägg tårtbotten i botten på glaset eller cylindern.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i kaltt vatten. Mixa mangon till en puré tillsammans med limejuicen. Vispa äggula och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner mangopurén och exotisk juice i äggsmeten.
  3. Vispa grädden styv. Vänd ner grädden i mangosmeten. Låt gelatinbladen rinna av och lägg dem i en kastrull. Låt dem smälta på svag värme. Rör ner i en tunn stråle i mangosmeten.
  4. Häll i glaset eller cylindern och ställ den kallt över natten tills den stelnat.
  5. Smält chokladen i vattenbad tillsammans med olja. Ringla choklad över bakelserna och garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.