Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj på filodeg med mangold och ost

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

I denna rätt kan du byta ut mangold mot färsk spenat. I och med att man använder fetaost behövs ingen salt alls. Serveras med grekisk yoghurt och går bra att frysa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta mangolden noga,skär bort de hårda stjälkarna. Hacka mangolden grovt.Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Blanda allt noga, med händerna.
  3. Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minuter tills den fått fin, gyllene färg!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.