Supersmaskig, värmande grekisk paj/gratäng.
Instruktioner
- Fräs löken lätt i olja. Lägg i den hackade frysta spenaten, låt den koka på svag värme tills det mesta av vattnet dunstat bort.
- Ta kastrullen av värmen och rör i ägg, persilja, mynta och smulad ost. Salta och peppra, men jag rekommenderar att du först smakar av fetaosten - vissa sorter är väldigt salta och då bör du kanske inte tillsätta mer.
- Pensla en rektangulär ugnsform (ca 25x 30cm) med olja. Klä formen med hälften av filobladen (ca 6 blad). Pensla ev lite olja mellan några blad. Bladen kommer att hänga över formkanten.
- Häll i fyllningen och bred ut den. Vik in kanterna av degen (pensla lite i vecken), så att fyllningen håller sig på plats. Täck över med resterande filodeg.
- Grädda i 180° ugn i ca 25-30 minuter, tills den är vackert gyllenbrun.
- Tips: Brukar bli väldigt mycket deg, så hittar du en förpackning om 250 g räcker det.
Publicerat den
24 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej Anki, Ge receptet till din kock och njut ! (om han lyckas med pajen)
detta är det godaste jag vet........
Anki..?