Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangold och baconpaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Denna paj komponerade jag idag efter att jag plockat egen mangold. En krämig paj med mangold, bacon på en "grövre" pajbotten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Kör degen i matbereden. Klä en pajform med degen. Nagga degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet, ca 30 min under tiden fyllningen förbereds.
  3. Förgrädda pajen i 5-10 minuter.
  4. Lägg mangold, vitlök, bacon, tomatskivor och ost i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, créme fraiche, grädde, mjölk och kryddor. Häll det över pajen. Grädda ca 30 minuter.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lennart_58 5 juli 2009

    Hallå Ros. Har nu lagat till pajen (mangold o baconpaj) Det var lite svårt med ingredienserna, fick passa på när jag var i Örebro. Mangold, tror jag hört talas om det, säger de i affärerna här i byn. För att inte tala om dinkelmjöl. Vet inte om mitt betyg kan vara vägledande, när det väl var klart, kunde jag ätit upp formen också, ha ha. Nästa gång ska jag passa den lite bättre, fick stå inne ett par min för länge, men, mums. Å mätt blir man, tack. Lennart.

  • Korinten 16 augusti 2009

    Hej! God paj, använde spenat i stället för mangold vilket jag inte kunde hitta. Nästa gång kommer jag att minska på saltet till hälften, tog även två kryddmått svartpeppar i stället för teskedar, tyckte det verkade lite väl mycket. Tack för receptet! Hälsningar Korinten.

  • ros 29 augusti 2009

    Idag la jag ner lite ädelost också i pajen. Supergott!

  • lotta89 12 september 2009

    Gjorde pajen igår och bjöd mina kompisar. Den var riktigt GOD och uppskattad av alla! Och lika god idag när jag värmde upp rester (fast den smakade aningen mer vitlök). Eftersom jag inte hade något dinkelmjöl hemma så gjorde jag en botten på vanligt mjöl. Hittade heller inga mangoldblad i affärer, så tog färsk spenat. Kommer garanterat göra denna paj igen! Tack så mycket för en ny favorit!

  • Ikafnika 1 augusti 2014

    Vilken super god paj. Gick ut i mitt trädgårdsland och "handlade" lite röd mangold, tomat och grannens höns fick hjälpa till med lite ägg. Hade ingen västerbottenost hemma så jag tog hälften vanlig ost och hälften parmesan. Det blev riktigt supergott. En riktigt god, mättande paj som jag varmt rekommenderar. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.