Denna paj komponerade jag idag efter att jag plockat egen mangold. En krämig paj med mangold, bacon på en "grövre" pajbotten.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hallå Ros. Har nu lagat till pajen (mangold o baconpaj) Det var lite svårt med ingredienserna, fick passa på när jag var i Örebro. Mangold, tror jag hört talas om det, säger de i affärerna här i byn. För att inte tala om dinkelmjöl. Vet inte om mitt betyg kan vara vägledande, när det väl var klart, kunde jag ätit upp formen också, ha ha. Nästa gång ska jag passa den lite bättre, fick stå inne ett par min för länge, men, mums. Å mätt blir man, tack. Lennart.
Hej! God paj, använde spenat i stället för mangold vilket jag inte kunde hitta. Nästa gång kommer jag att minska på saltet till hälften, tog även två kryddmått svartpeppar i stället för teskedar, tyckte det verkade lite väl mycket. Tack för receptet! Hälsningar Korinten.
Idag la jag ner lite ädelost också i pajen. Supergott!
Gjorde pajen igår och bjöd mina kompisar. Den var riktigt GOD och uppskattad av alla! Och lika god idag när jag värmde upp rester (fast den smakade aningen mer vitlök). Eftersom jag inte hade något dinkelmjöl hemma så gjorde jag en botten på vanligt mjöl. Hittade heller inga mangoldblad i affärer, så tog färsk spenat. Kommer garanterat göra denna paj igen! Tack så mycket för en ny favorit!
Vilken super god paj. Gick ut i mitt trädgårdsland och "handlade" lite röd mangold, tomat och grannens höns fick hjälpa till med lite ägg. Hade ingen västerbottenost hemma så jag tog hälften vanlig ost och hälften parmesan. Det blev riktigt supergott. En riktigt god, mättande paj som jag varmt rekommenderar. :)