Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangomoussetårta med choklad- och lakritsganache

 
Skriv ut

Vacker och helt underbar tårta med goda smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnen: Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.Sikta i de torra ingredienserna och tillsätt det smälta smöret. Blanda allt och häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 18 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 15-18 minuter.
  3. Italiensk maräng: Koka socker och vatten i en kastrull tills det når 121 grader. Medan sockerlagen kokar, vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en bakmaskin.
  4. Häll ner sockerlagen i äggvitan med en tunn stråle under ständig vispning. Fortsätt vispa tills marängen är blank, fluffig och seg.
  5. Mangomousse: Mixa mangon med en stavmixer i en kastrull. Tillsätt socker och citronsaft. Låt blandningen sjuda. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  6. Vispa grädden lätt. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lös upp dem i purén. Låt det svalna lite. Blanda försiktigt ihop mangopurén med marängen och vänd sedan ner den i grädden.
  7. Ganache: Koka upp grädde, socker och glykos i en kastrull. Ta genast av den från plattan när det börjar koka. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden och rör om. När allt smält samman till en jämn smet och är runt 40 grader varmt, klickar du i smöret och rör om. Smaksätt med lakritspulver efter eget tycke.
  8. Montering av tårtan, dag 1: Klä kanterna av en bakform ca 18 cm i diameter med en plastremsa (tex overheadplast) Lägg ner kladdkaksbottnen.
  9. Fyll en spritspåse med mangomousse och spritsa ett tjockt lager. Bred ut lite mangobitar jämnt ovanpå moussen och spritsa därefter ytterligare ett lager mangomousse. Stryk ut ytan så att den blir slät. Ställ tårtan i frysen över natten.
  10. Dag 2: Ta ut tårtan från frysen och lägg den på ett tårtfat. Häll choklad- och lakritsganachen på toppen av tårtan. Stryk ut den med en palett så att det rinner ut lite längs kanterna. Låt tårtan stå i rumstemperatur och tina en stund innan den ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.