Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangosalsa med sting

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Bästa mangosalsan till grillat! Du väljer själv vilket sting du vill att den ska ha. Vi äter den med extra sambal oelek och chilipeppar. Funkar också till hamburgare, texmex-mat, kyckling mm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala, kärna och hacka tomaterna i mindre bitar. Finhacka rödlök, paprika och mango. Blanda allt i en skål.
  2. Blanda i rivet limeskal, limesaft, rödvinsvinäger, strösocker, salt och sambal oelek. Låt stå och gotta till sig en stund för bäst resultat.
  3. Ät till stekt eller grillat, kött som fisk.
  4. Tips: Har man bråttom kan man hacka tomaterna utan att skålla dem. För ännu mer sting blanda i mer sambal oelek och/eller tillsätt tunt skivad chilipeppar. Vill du ha mer färg, tillsätt röd paprika. Det går också bra att blanda i; annanas, persika, nektarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.