- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Bästa mangosalsan till grillat! Du väljer själv vilket sting du vill att den ska ha. Vi äter den med extra sambal oelek och chilipeppar. Funkar också till hamburgare, texmex-mat, kyckling mm.
Instruktioner
- Skålla, skala, kärna och hacka tomaterna i mindre bitar. Finhacka rödlök, paprika och mango. Blanda allt i en skål.
- Blanda i rivet limeskal, limesaft, rödvinsvinäger, strösocker, salt och sambal oelek. Låt stå och gotta till sig en stund för bäst resultat.
- Ät till stekt eller grillat, kött som fisk.
- Tips: Har man bråttom kan man hacka tomaterna utan att skålla dem.
För ännu mer sting blanda i mer sambal oelek och/eller tillsätt tunt skivad chilipeppar.
Vill du ha mer färg, tillsätt röd paprika.
Det går också bra att blanda i; annanas, persika, nektarin.
Publicerat den
15 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar