Festlig dessert variant av den hälsosamma smoothien.
Instruktioner
- Skala och kärna ur mangon, spara ½ mango och skär resten i bitar. Lägg mangobitar, yoghurt och juice i en matberedare, mixa till en puré.
Smaksätt med florsocker. Skär mangon som är kvar i tunna klyftor.
- Chokladknoppar:
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och rör ner äggvitan. Spritsa eller klicka ut små knoppar på ett bakplåtspapper på en plåt.
Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg, 6-8 minuter, låt dem kallna.
Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad.
Doppa eller rör ner mandelknopparna i chokladen.
Ta upp dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåp.
- Häll upp mangosoppan i skålar och lägg i mangoklyftor, glass och chokladknoppar.
Publicerat den
26 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar