Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mangotårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Cheesecake är alltid lika populärt. Den här enkel att göra, du kan också använda mogen mango, mango får man ersätta med aprikos eller persika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och låt det svalna lite. Mixa eller krossa kex. Rör ner matfettet i kexsmulorna. Bred ut det i en rund form med löstagbar kant (klä på botten på formen med smörpapper), ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker till ett hårt skum. Mixa avrunnen mango, blanda med pressad citronsaft.
  3. Lägg gelatin i rikligt med kallt 1 dl vatten i ca 5 minuter. Smält det i en kastrull eller försiktigt i mikron, låt svalna och blanda med äggskum.
  4. Vispa grädde till hårt skum, rör i äggskummet. Häll smeten i formen och låt stelna i kylskåp, minst tre timmar eller över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.