Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannerströms förälskade kräftstjärtar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett fantastiskt gott och "lyxigt" recept, från Leif Mannerström! Att flambera känns lite roligt "retro" - just det momentet lämnar jag själv dock helst åt någon annan...(flamberingsfobi!)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kräftstjärtarna/tigerräkorna i smör på hörg värme så att de får lite färg. Slå på Pernoden, tänd på med tändsticka och flambera.
  2. Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter. Finstrimla purjolöken och låt den koka med den sista minuten. Smaka av med salt, peppar och hummerfond.
  3. Servera med ris och något gott grönt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.