Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mannerströms pannbiff med stekt lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt saftiga och goda blev dessa pannbiffar... Servera med pressgurka och lingonsylt för maximal upplevelse!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannbiffar: Blanda gräddmjölk, ägg, lök, potatis, ströbröd och vatten i en bunke och ställ åt sidan och låt den svälla. Blanda smeten med färsen och buljongen utrörd i soya. Salta och peppra och blanda noga samman till en jämn smet. Provstek en bit för att få den rätta kryddningen.
  2. Lök: Stek lök gyllene i smör och stör över lite socker. Ställ åt sidan. Forma smeten till pannbiffar och stek knaprigt gyllenbruna i smör på medelvärme. Fräs löken en gång till och lägg i ett lager ovanpå den färdigstekta biffen.
  3. Gräddsås: Smält smör och red med vetemjöl. Rör ner gräddmjölk, sky, fond, soya och gele. Låt småkoka tills den tjocknar och smaka av med flingsalt, svartpeppar och ev. mer av gele och soya.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.