Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängkaka med vinbärsfyllning

 
Skriv ut

Sött och syrligt. Jätte gott ihop.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa vitorna och saltet till hårt skum. Vispa gradvis ner sockret och fortsätt att vispa ytterligare ett par minuter efter att sockret blandats i. Tillsätt citronsaft och vaniljsocker. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter. Grädda marängen i 175 grader i 30 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå och torka på eftervärme. Ta ut kakan och låt den bli kall. Strö på hälften av bären. Sikta lite florsocker över. Blanda grädden och mandelmassan och bred blandningen över bären. Fyll på med resten av bären och lite florsocker. Lägg inte på fyllningen strax innan kakan ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.