En mäktig sommartårta som passar till festligare tillfällen.
Riktigt härlig jordgubbstårta. I receptet ingår jordgubbar som marineras i vaniljvodka vilket ju inte är barnvänligt.
Instruktioner
- Börja med chokladmoussen i god tid. Det här är världens enklaste recept, passar utmärkt som tårtfyllning. Se till att chokladblandningen får kallna riktigt ordentligt innan du vispar upp den med elvisp. Minst 2-3 timmar i kylskåp bör du beräkna, men den kan gärna stå över natten i kylskåpet.
- Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i den varma grädden för att smälta. Blanda choklad och grädde väl, låt svalna.
- Låt chokladkrämen stå i kylskåp minst 3-4 timmar. Avslutningsvis vispas moussen med elvisp till önskad konsistens.
- Själva tårtan:
Skölj och ansa jordgubbarna. Skiva hälften av jordgubbarna och tillsätt vodka och socker och låt bären marinera cirka en timme.
- Lägg de marinerade jordgubbarna på den understa tårtbottnen. Lägg på nästa botten och fördela den vita chokladmoussen över. Lägg på översta bottnen.
- Vispa grädden hårt och spritsa över tårtan. Garnera med resten av jordgubbarna.
- Krossa marängen och blanda med mandelflagorna och servera i en skål bredvid.
Publicerat den
20 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den här tårtan gjorde stor succe på mitt arbete förra midsommarafton.Ylva01