Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängrulltårta med hallon och blåbär

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frasig rulltårta med kesella vanilj, blåbär och hallon- enklare och godare kan det inte bli. 95 kalorier per skiva 2 g fett 2 g protein 18 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smörj det med oljan.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren bunke. Vispa i sockret lite i taget. Blanda försiktigt i marsánpulvret med en slickepott. Bre ut marängen på bakplåtspapperet- men inte ända ut till kanten, eftersom marängen flyter ut i ugnen. Grädda mitt i ugnen 30 minuter. Låt svalna.
  3. Stjälp upp marängen på ett rent bakplåtspapper. Bred ut kesellan på marängen, strö över bären. Rulla ihop marängen hårt från långsidan. Rulla in den i bakplåtspapper, plasta och ställ in i frysen minst 3 timmar.
  4. Ta ut rulltårtan en stund före servering och skär den i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.