Verkligen supersmarrig! Väl värd jobbet om man så säger ;)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Tårtbotten:
Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med strösockret och ättikan.
- Rör sedan ner Rice Krispies.
- Bred ut på smort bakplåtspapper i långpanna och grädda i ca 65 minuter.
- Kräm:
Blanda äggulor, strösocker, mjöl och grädde i en kastrull. Sjud smeten (får inte koka) tills den tjocknar, för mig tog det ca 8-10 minuter när jag gjorde dubbel sats. Rör hela tiden!!
- Rör ner smöret (bli inte rädd om det skär sig, fortsätt bara röra så går den ihop igen) och sedan vaniljsockret.
- När kakan kallnat kan du breda på krämen. Vill man ha en dubbelt så stor tårta gör du samma procedur igen med tårtbotten och lägger kräm emellan. Gör du enkel sats delar du bara på den botten du har och så har du vips två tårtbottnar! (Som om ni inte skulle kunnat räkna ut det på egen hand...;))
- Garnera med vispad grädde och valfri frukt och bär. Sist tog jag jordgubbar och kiwi, och strödde fruktströssel över hela härligheten!
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilket lovely recept! Och utomordentlig beskrivning så att jag t.o.m. lyckas med krämen!
Haha, galet! Min mamma Maria har bakat denna tårta ända sedan jag var liten, alltid varit allas favorit! Sedan när jag skulle lägga in receptet på matklubben stod det att den redan fanns, vilket sammanträffande! Gott folk, den här tårtan är en DRÖM!