För en marängälskare är detta mitt i prick!
Instruktioner
- Slå äggvitorna i en ren skål och vispa kraftigt. Tillsätt efterhand strö- och vaniljsockret och vispa tills smeten är riktigt styv, blank och lite seg.
- Klicka eller spritsa rundlar, ca 5 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt och grädda marängen i 125º i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärme i ca ½ timme.
- Bryt blockchokladen i bitar och smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa bottnarna på marängen i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper eller folie att stelna.
- Vispa grädden och blanda ner den rivna mandelmassan. Garnera marängerna med grädden och jordgubbar eller någon annan frukt. Riv eventuellt lite blockchoklad överst.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegott ut! Dem ska jag baka! Kram/Annras
Dom blev jättegoda! De bara smälter i munnen ; )