Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelser

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

För en marängälskare är detta mitt i prick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå äggvitorna i en ren skål och vispa kraftigt. Tillsätt efterhand strö- och vaniljsockret och vispa tills smeten är riktigt styv, blank och lite seg.
  2. Klicka eller spritsa rundlar, ca 5 cm i diameter, på bakpappersklädd plåt och grädda marängen i 125º i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängerna torka på eftervärme i ca ½ timme.
  3. Bryt blockchokladen i bitar och smält dem i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa bottnarna på marängen i chokladen och ställ dem på bakplåtspapper eller folie att stelna.
  4. Vispa grädden och blanda ner den rivna mandelmassan. Garnera marängerna med grädden och jordgubbar eller någon annan frukt. Riv eventuellt lite blockchoklad överst.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Annras 2 februari 2009

    Ser jättegott ut! Dem ska jag baka! Kram/Annras

  • Sandraeph 5 oktober 2011

    Dom blev jättegoda! De bara smälter i munnen ; )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.