Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängbakelser med citronkräm och bär

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader/100 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning,och vispa till en blank smet. Den ska vara hård att skålen kan vändas upp och ner.
  3. Pensla aluminiumformar av engångstyp med flytande margarin eller olja och klicka i smeten och dra den lite upp på kanterna så att det bildas en skål.
  4. Sätt in i ugnen och sänk värmen till 100 grader.Grädda i 1 timme och stäng sedan av ugnen.Låt formarna stå kvar och kallna i ugnen och blanda äggulor, socker, citronskal och saft i en kastrull.
  5. Värm under omrörning tills det blir en kräm och låt svalna. Blanda med vispad grädde. Klicka i formarna och garnera med bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.