Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med Rice Krisp

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En höjdare, både lätt att göra och billig. Tårtan kan frysas in helt färdig, den kan även göras dagen före. Har man varmluftsugn kan man göra två plåtar samtidigt och spara tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor, socker och ättiksprit i 10 minuter med elvisp, därefter blandar du i rice krispen i smeten. Bred ut marängsmeten på en plåt med baklåtspapper. Grädda 1½ tim i 125 grader.
  2. Till fyllningen blandas äggulor och strösocker i en kastrull och låt det sjuda, klicka i smöret under vispning. Låt kallna. ( om krämen skulle bli tunn och rinning då den svalnat kan man ta elvispen och vispa tills den tjocknar.)
  3. Dela marängbotten i två delar och bred smörfyllningen på den ena halvan. Vispa grädden och bred den ovanpå smörfyllningen, lägg därefter den andra halvan av marängbotten ovanpå grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.