Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fruktig Budapestrulle

(13 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rulltårtans Rolls Royce måste vara den läckra Budapestrullen. Den friska fruktfyllningen kompletterar den söta marängbotten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet. Blanda nötterna med mjöl och kakao. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Låt kakan kallna under långpannan.
  5. Fyllningen: Låt mandarinklyftorna rinna av väl. Vispa grädden tjock tillsammans med socker och kakao. Blanda i frukten.
  6. Bred fyllningen över kakan och rulla ihop från långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i pappret. Låt gärna stå i kylen eller frys några timmar före servering. Ringla över lite smält choklad eller pudra över florsocker vid serveringen.
  7. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (13)

  • moasegen 23 april 2009

    Ett helt fantastiskt recept, enkelt och sååå gott... Moa

  • Miltons7a 12 maj 2009

    Hej igen bakade denna i söndags, Den var suverän god.Lite svår att skära men ack så god

  • EvaMS 18 maj 2009

    Kanongod tårta alla på kalaset åt med god aptit. Jag bytte ut mandarinerna mot konserverad persika.

  • madelenelinea 7 september 2009

    Supergod! Kommer absolut göra den igen!! Tack för receptet

  • BrittenH 19 september 2009

    Den här skall jag prova när dottern fyller år den 7 oktober. Ber att få återkomma. :D

  • pennypenny 12 november 2009

    Suveränt god och väldigt enkel att baka! Hade pyttitpanna med rå äggula till 6 personer till middag i kväll. Resultat massor med äggvita kvar. Då var den här perfek himelskaa Budapesten perfektt!! Gjorde den 45 min. smygsmakade lite men har tänkt att ha din imorgon. Den är säkert lika god då om inte godare när den har fått stå till sig lite. Tack för att du delade med dig.

  • natrup 10 maj 2010

    Kanongod och väldigt enkel att göra. Den kommer jag att göra flera gånger! Malin

  • betweenthelines 30 mars 2011

    det ser så sjukt gott ut! hade tänkt testa att baka en budapestbakelse snart, och funderade på vilket recept man ska välja:P måste bara fråga, går denna att göra utan hasselnötter? har allergiker i familjen :/

  • kickan51 6 april 2011

    Gott och enkelt. Frukten bryter fint mot det söta.

  • gottgris 29 maj 2011

    Underbart god och så enkel att göra

  • Graff 16 oktober 2011

    Riktigt god! Succé på fikabjudningen! Kommentarer som Budapest möter Sarah Bernhard! Perfekt!

  • petrissa 19 oktober 2012

    Den här Budapestrullen blev heeelt perfekt! Otroligt god, och jättelätt att göra! Inga problem att rulla heller, den höll i hop fint. Jag bakade den två gånger på en vecka, den var verkligen poppis! Tack för receptet!

  • Mauritza 7 november 2012

    Budapestrullen blev saftig och god! Jättelätt att göra! Gjorde 4 st till jobb och allt tog slut, det betyder +++++! Rekommenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.