Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen cheesecake med jordgubbar

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En härlig jordgubbscheesecake med en söt marängbotten. Såklart kan man byta ut mot andra bär om man så önskar. Men jag tycker att jorgubbar passar väldigt fint, särskilt på sommaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera äggen och vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg färskosten i en skål och mosa den. Vispa ner äggulorna i färskosten, en i taget. Vispa sedan ner socker och vaniljsocker. Blanda yoghurten med färskostsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan. Vänd försiktigt ner bären i smeten.
  2. Tryck försiktigt ner marängbotten i en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Det gör inget om marängbotten går lite sönder. Bred sedan över smeten. Ställ i frysen minst 4 timmar, gärna över natten. Ta ut i rumstemperatur lite innan den ska ätas. Garnera gärna med några jordgubbar och en kvist citronmelis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.