Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger med choklad

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Superenkla maränger, perfekt om man har ett par äggvitor över efter något annat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.)
  3. Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
  4. Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
  5. Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 60 min. Lägg dem på galler att svalna.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • pingvingittan 10 april 2009

    Verkligen superenkla och goda. Jag hade ingen chokladsås så jag tog två matskedar kakao istället. Det blev jättegott

  • Irene-59 26 maj 2010

    Enkelt o gott! Tack så mycket

  • Loulou3 16 februari 2011

    Väldigt goda! En femma från oss!

  • majsansson 21 juni 2012

    Första gången som jag verkligen lyckats med att göra maränger! Tack för ett enkelt, jättegott recept!

  • Farlini 22 november 2013

    Toppenrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.