- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Superenkla maränger, perfekt om man har ett par äggvitor över efter något annat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet. (Det är viktigt att vattenbadet bara sjuder. Om det kokar stelnar äggvitan och marängmassan blir svår att klicka ut på plåtar.)
- Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock.
- Ringla chokladsås över marängsmeten. Rör runt ett varv med en slickepott, men inte mer, för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga.
- Klicka ut stora skedar av marängmassan på plåtar klädda med bakplåtspapper. Baka dem i mitten av ugnen 60 min. Lägg dem på galler att svalna.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen superenkla och goda. Jag hade ingen chokladsås så jag tog två matskedar kakao istället. Det blev jättegott
Enkelt o gott! Tack så mycket
Väldigt goda! En femma från oss!
Första gången som jag verkligen lyckats med att göra maränger! Tack för ett enkelt, jättegott recept!
Toppenrecept!