Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maräng med jordgubbar och grädde - sockerfritt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Man kan inte tro att det är utan socker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:100 Vispa äggvitorna lätt med en elvisp. Sikta ner hjorthornssaltet en nypa i taget och fortsätt vispa till dess smeten är tjock. Häll i torrmjölkspulvret samt suketter lite i taget.
  2. Vispa upp vitorna till ett hårt skum, så att de blir fasta, att man kan vända skålen upp och ner utan att det rinner ut. Klicka marängsmeten i 8 stora toppar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda vid mycket låg värme. 100 grader i 1 ½-2 timmar. Låt det svalna.
  3. OBS! Sörj för god ventelation i köket då lukten av hjorthornssalt är ganska stark den första timmen.
  4. Fördela jordgubbarna i 8 dessertskålar. Dela även upp grädden i skålarna och ovanpå läggs en marängtopp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lolitta 6 juli 2009

    Tänkte överaska mina systrar med marängtårta.Gjorde allt precis som det stod i beskrivningen.Enda avsteget var. , att jag lät den stå kvar i ugnen över natten.Den blev som tuggummi.Var det fel att låta den vara kvar i ugnen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.