Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger

(29 kommentarer)  
Maränger Maränger Maränger Maränger
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Bra att ha ett recept på maränger, när man får äggvitor över vid annan matlagning. Enkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 ° ( sänk till 100 ° direkt när du har satt in plåten) Vispa äggvitorna tillsammans med ättikan och saltet, helst i assistent. Når du fått upp skummet rejält häller du långsamt i sockret medan du vispar. Droppa i några droppar röd karamellfärg om du vill ha marängerna rosa i färgen. Äggvitan ska vara så fast att du kan vända skålen upp och ner. Klicka upp smeten på en plåt täckt av smörpapper. Spritsa om du vill ha snygga maränger. Marängerna ska vara lätta och släppa bakplåtspapperet när de är klara. Det tar 1-2 timmar beroende på storlek. Lägg marängerna i en lufttät kakburkburk, annars blir de mjuka och sega.

Liknande recept

Kommentarer (29)

  • ros 18 augusti 2008

    Hej En av mina söner bakade i dag till sönernas belåtenhet!

  • Vetebullen 28 december 2008

    Hej "Erba" Har idag bakat dessa maränger. Det blev 2 hela plåtar och 60 st små maränger Satte båda plåtarna i ugnen på samma gång och gräddade dem i 2 tim 15 min De blev jättefina och helt torra. Tack så mycket för receptet! / Jeanette Satte in bild också. :-)

  • Maahl 24 februari 2009

    Det blev fina maränger. En plåt som fick stå i 100º ugnsvärme i 2,5 timme samt stå i ugnen medans den svalnade.

  • AiramE 11 mars 2009

    Första gången jag lyckades med maränger, det säger väl allt :-) Jätte lätt och de vart goda som bara den!

  • camsme 28 mars 2009

    Så fina blev de!!!! Har aldrig lyckats med maränger förut men de här blev perfekta. Tack så mycket för detta recept!

  • Lisa35 23 maj 2009

    Jättegoda maränger!!.....men när jag spritsa ut dem blev de alldeles platta, vad har jag gjort för fel? Tyckte att jag vispa jättelänge och det gick att vända på bunken utan att det föll i ansiktet :-). Ungefär hur länge skall man vispa??? Skall man hälla i sockret först när det går att vända den upp och ner utan att det faller ut precis i slutet?

  • jimboz 26 maj 2009

    Bästa receptet jag stött på faktiskt...Skillnaden med detta är att man först vispar äggvitan,saltet och ättikan(eller ctronsaft) en stund innan man sedan distar över sockret..Jag har varmluftsugn så jag trog ner tempen till 60-75 grader . Detta blir mitt standard recept i framtiden !

  • Lordmadde 5 augusti 2009

    Jättebra recept!!!!! Fast för mig blev det typ 60 stycken......

  • erba 5 augusti 2009

    Det fina är ju att man kan göra dem i olika storlekar.

  • Tingeling13 2 mars 2010

    Jag vispade och vispade och vispade................................ men det gick inte att vända på bunken. Jag hällde "smeten" i formar, de smakar säkert gott ändå.

  • stinget 8 april 2010

    Tack för det bästa marängreceptet jag någonsin testat.

  • sofiesjogren 1 juli 2010

    Absolut bästa marängreceptet! Ett tips om man inte får smeten tjock; Se till att ha ordentligt rengjorda redskap, minsta lilla fett i så går det inte!

  • MammaIrene 25 september 2010

    toppen toppen recept! Ska göra det för 3:e gången nu! Barnen älskar dom o fina blir de!!!!! Tack!!!

  • kantomen 1 januari 2011

    blev jättegoda, helt perfekta!

  • erba 1 januari 2011

    Bra att du gillade dem!

  • Gottis68 29 januari 2011

    Jättelätt recept och superfina maränger.Tack!!

  • MosterNettan 1 juni 2011

    Finfina maränger! Använder alltid ditt recept, med eller utan karamellfärg! Supergoda!

  • erba 1 juni 2011

    Vad roligt att du gillar receptet!

  • Claristar 7 juni 2011

    Toppenbra maränger. Jag gjorde många små istället för stora. De bästa maränger jag gjort. Barnen tyckte att det var så fint när de var rosa. Riktiga prinsessmaränger. En 5 i betyg.

  • Wiola 18 september 2011

    Bästa marängrecept !! Gör det ofta när jag blir godissugen Wioa

  • irene_52 6 januari 2012

    Jag fick äggvitor över och kom på att jag kunde baka maränger, men jag hade inget recept. Jag gick in på matklubben och kollade marängrecepten där och fastnade för ditt recept. Marängerna blev jättegoda, de gick åt som smör i solsken. Dessa kommer jag att baka fler gånger.

  • ettmod 19 augusti 2012

    kan man legga ost i smeten?? :P

  • erba 19 augusti 2012

    Det vet jag tyvärr inte. Jag har inte provat.

  • Kakan1986 5 december 2012

    Jättegott och enkelt, bra mycket godare än de maränger man kan köpa... Gillar när dom är hårda på utsidan och lite sega i mitten. Mums!

  • LenaBE1 7 januari 2013

    Jättegoda maränger, dom godaste vi nånsin ätit så det blir såklart högsta betyg på dessa. Jag hade i lite hallonarom också och det blev jättegott. Tack för ett toppenrecept! :-)

  • LenaBE1 18 maj 2013

    Jag har bakat dessa goda maränger igen och denna gången testade jag att ringla i lite O´hoj chokladsås. Testa gärna det blir gott, men rör inte om i smeten då blir dom inte melerade.

  • erba 18 maj 2013

    Tack för tipset!

  • jenniebl 10 januari 2014

    Dom var ju super lätta :) samt att dom blev jätte goda =)

  • erba 10 januari 2014

    Javisst är det! Barbro Erba

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.