Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Maränger (Congos)

(2 kommentarer)  
Maränger (Congos) Maränger (Congos) Maränger (Congos)
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dessa maränger blir torra och passar alldeles utmärkt för att dekorera tårtor med, eller använda i en klassisk marängsviss På bilden har jag använt lite grön karamellfärg för att tårtan skulle vara till ett barnkalas. Fördelaktligen så gör du dessa en dag innan kalaset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggvitan med strösockret. (använd elvisp på hög växel). Sätt ugnen på 110 grader C.
  2. Sikta ned florsockret i marängsmeten under samtidig vispning. Häll upp smeten i en spritspåse med lämplig tyll och spritsa ut på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Baka av i ugnen i ca 60-90 minuter. Skall ej få färg, då får du sänka ugnstempen. Låt gärna torka kvar i ugnen över natten när de är klara på eftervärmen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • CongosKitchen 17 januari 2013

    Spritsade maränger

  • CongosKitchen 17 januari 2013

    Tårta med maränger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.