Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängpaj med vinbär

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

På te och kaffehus i England kan man alltid få en citronmarängpaj. Här med försvenskad fyllning med lätt crème fraiche med röda vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pajdeg: Hacka samman de torra ingredienserna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform gärna med löstagbar kant 12x35 cm eller rund pajform ca 24 cm i diameter. Pricka degen med en gaffel på några ställen. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
  4. Fyllning: Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. Bred ut krämen i det förgräddade pajskalet. Fördela vinbären blandade med potatismjöl över.
  5. Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning till en seg och blank marängmassa. Spritsa eller klicka ut marängsmeten över vinbären.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills marängen stelnat och fått lite färg. Serveras lite ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.