På te och kaffehus i England kan man alltid få en citronmarängpaj. Här med försvenskad fyllning med lätt crème fraiche med röda vinbär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Pajdeg: Hacka samman de torra ingredienserna i matberedare. Tillsätt vattnet och kör ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform gärna med löstagbar kant 12x35 cm eller rund pajform ca 24 cm i diameter. Pricka degen med en gaffel på några ställen. Låt vila i kylen ca 30 min.
- Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°.
- Fyllning: Blanda crème fraiche, florsocker och rivet citronskal. Bred ut krämen i det förgräddade pajskalet. Fördela vinbären blandade med potatismjöl över.
- Maräng: Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning till en seg och blank marängmassa. Spritsa eller klicka ut marängsmeten över vinbären.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills marängen stelnat och fått lite färg. Serveras lite ljummen.
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar