Underbart god!
Inget mjöl i så det funkar även för glutenintoleranta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en bakform. 25x30 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smör och pensla pappret noga, detta för att marängsmeten inte ska fastna i pappret.
- Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar. Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
- Bred ut smeten i formen och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast.
- Stjälp upp den på sockrat smörpapper.
Låt svalna.
- Om djupfrysta hallon används, låt dem tina och låt vätskan rinna av.
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade
chokladen. Bred ut smeten över marängbotten, men inte ända ut till kanterna.
- Strö över hallon, rulla ihop rulltårtan hårt.
- Svep in den i det sockrade pappret och plastfilm.Låt rulltårtan ligga kallt en stund.
- Servera gärna med extra hallon.
Publicerat den
13 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den blev jätte bra krämen i var jätte god. Mycket uppskattad.