En jättesmarrig sommartårta, med jordgubbar och mjuk maräng med vit choklad! Även perfekt för personer som inte tål gluten!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en bakform. 25x30 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smör och pensla pappret noga, detta för att marängsmeten inte ska fastna i pappret.
Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar.
- Fortsätt vispa tills smeten är tjock och blank.
Bred ut smeten i formen och grädda 10 min eller tills marängen fått fin färg och är fast.
Stjälp upp den på sockrat smörpapper.
Låt svalna.
- Smält chokladen i vattenbad. Vispa färskost och crème fraiche till en slät smet, tillsätt den avsvalnade chokladen.
- Bred ut smeten över marängbotten, men inte ända ut till kanterna. Strö över skivade jordubbar, rulla ihop rulltårtan hårt.
- Svep in den i det sockrade pappret och plastfilm. Låt rulltårtan ligga kallt en stund.
- Garnera med vispad grädde som du spritsar ut i små klickar, toppa med halva jordgubbar och maränger.
Publicerat den
20 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter otroligt gott!
Så himla god den var! Jag fick öka tiden i ugnen lite.
Ska testa denna på söndag, återkommer med kommentar! :)
Gud, sååååååååå god. Klar 5:A
Jag igen ;) Har bakat denna idag, den blev jättegod, men man måste verkligen öka tiden i ugnen. Jag hade för kort tid, men den blev god ändå. Men tro inte att jag inte tänker testa igen, för det tänker jag! :)
Mycket god tårta, uppskattades av alla födelsedagsgäster, jag behövde nog ha innan bottnen lite längre än det stod i receptet.
Första försöket var total katastrof, kakan var för mjuk och föll isär. Andra försöket lyckades jag men det enda som föll mig i smaken var att doppa jordgubbarna i smeten och äta dem sådär. Tyvärr!
Har inte smakar den än, men den ser ut som någon kastat upp en jordgubbsgräddtårta..hoppas den smakar bättre än den ser ut!