Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smarrig marängtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En enkel maräng tårta, helt utan grädde!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa 6 st äggvitorna tills dom bildar ett fast skum. Tillsätt socker lite i taget, tills du har använt 3 dl socker. Spritsa ut på plåt, börja inifrån och arbeta utåt för det perfekta resultatet av maräng tårtbotten. Gör två stycken lika stora maräng bottnar. Och sedan in i ugnen i ca 1 timme.
  2. Sen vispar du vanilj vispen så hårt du kan, sen tillsätt kakaon, sikta helst för att undvika klumpar. Blanda väl! ställ sedan vanilj vispen i kyl. Smält chokladen, så den är förberedd och då är den heller inte jätte varm, utan har hunnit svalnat.
  3. Maräng bottnarna måste vara kalla innan detta på börjas: Börja med att lägga en tårtbotten, ringa på lite av den smälta chokladen och på med hälften av vanilj vispen, sen en ny maräng platta ovan på detta. Sen tar du vanilj vispen på, så mycket hallon du kan få på. Sen ringla massor av choklad på. Sen färdigt!! Serveras och äts direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.