Jag har provat på många varianter av marängtårta men kommit fram till att detta recept är klart bäst och enklast. Risken att misslyckas minimeras med detta recept, dessutom blir tårtan oemotståndligt god.
Instruktioner
- Rör ihop ägggulor, socker. Blanda i övriga ingredienser i smeten till tårbotten. Häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner sockret i äggvitan. Klicka ut det vispade ovanpå smeten i långpannan. Fördela jämt över plåten. Garnera med hackade mandelspån.
- Grädda kakan i 200 grader i ca 25 minuter.
- Låt kakan svalna. Dela den därefter i hälfen.
Bred över jordgubbar, hallon eller ananas på ena delen av kakan. Vispa grädde och lägg gräden ovanpå bären.
Täck över allt med den andra botten.
- Servera och njut.
Tårtan kan med fördel göras klar några timmar innan servering, då den blir utomordentligt god när den fått safta till sig lite.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna nyligen , är så god och passar till alla slags högtider.
Jättegod och lättgjord tårta! Gjorde den till grabbens 19 årsdag och han vart glad och nöjd!
Supergod tårta. Jag gjorde den till skolavslutningen och kommer absolut att göra den igen. ( jag hade jordgubbar och grädde emellan.)
Verkligen jätte-enkel att göra och supergod! Fick mycket beröm och har delat med mig av receptet till fler som smakat den. Jag gjorde två hela bottnar till en mottagning på 30 personer. Det blev perfekt!
Väldigt god och lätt att göra. Tycker dock att 3 dl grädde är i det torraste laget så jag körde med 5 dl. Sen strödde jag på daimkulor istället för frukt denna gång. Mums! Tack för receptet.
Hur stor är långpannan som ni använder, alltid svårt med mått