Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Glutenfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna med bikarbonat och salt till hårt skum.
  2. Blanda maizena och mandel vänd ner det i marängsmeten
  3. Bred ut på bakplåtspapper till 2 runda bottnar ca 21 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen 150 grader ca 1 h. Låt dem kallna på galler. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Blanda äggulor, apelsinskal, saften av frukterna, socker i en rostfri eller teflonkastrull. Sjud krämen tjock under vispning på svag värme. Låt krämen kallna.
  6. Vispa grädden, dela jordgubbarna i halvor.
  7. Bred citronkrämen på den understa Bottnen strax före servering. Täck med jordgubbshalvor. Lägg på den andra bottnen.
  8. Garnera kanten med spritsade gräddtoppar och halverade jordgubbar. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.