Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med chokladmousse och hallon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Rita en cirkel på ett bakplåtspapper, ca 24 cm i diameter.
  2. Marängbotten: Vispa äggvitorna med citronsaften till ett fast skum. Tillsätt hälften av strösockret, fortsätt vispa. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en riktigt fast marängsmet.
  3. Sikta i florsockret och vänd ner försiktigt. Bred ut marängsmeten så jämt som möjligt i den markerade cirkeln. Strö över mandelspån och strösocker.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min. Sänk värmen till 100° och grädda ytterligare ca 1 1/2 timme. Låt marängbottnen kallna på galler innan papperet försiktigt dras bort.
  5. Chokladmousse: Hacka choklad och smält i skål över vattenbad. Blanda i äggulan. Låt svalna. Vispa grädden till fast skum. Vänd först ner hälften av grädden i chokladen och sedan försiktigt resten. Låt stå i kyl ca 2 timmar.
  6. Bred moussen över marängbottnen och garnera med hallon och rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.