Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med dajmgrädde

 
Skriv ut

En underbart god jordgubbstårta med chokladkräm och dajmgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop äggulor, socker, grädde och maizena i en kastrull. Värm försiktigt under ständig omrörning. Dra kastrullen från plattan när krämen tjocknat och börjar sjuda. Rör ner smöret i krämen. Smält blockchokladen över vattenbad och häll i krämen. Låt svalna. Vispa grädden. Krossa dajmchokladen. Bred chokladkrämen på marängbottnen, därefter hälften av grädden och strö över halva mängden dajm. Toppa med nästa marängbotten. Bred resten av grädden över hela tårtan. Dekorera med jordgubbar och dajmkross. Pudra lite kakao över tårtan.
  2. Vill du så går det bra att göra egna marängbottnar till tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.