Detta är ett eget ihop komponerat recept.
Instruktioner
- Maräng
- Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa minst 5 minuter tills marängen är blank. Vänd ner Rice Krispies och rör om. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme.
- Ta ut marängen och vänta tills den kallnat innan marängen delas i mitten.
- Jag brukar sedan lägga marängen i en tårtlåda och förvara den i ett rum med lite kyla i drygt ett dygn.
- Dumlefluffen
- Klipp eller skär dumlekolorna i mindre bitar.
Häll den ovispade grädden i en kastrull och sätt på plattan och värm upp grädden till 90 grader(får ej kokas). Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg i dumlekolorna lite i sänder under konstant omrörning i ca 4-5 minuter.
- När allt lösts upp och det inte finns några "klumpar" kvar av dumlen, häll då över fluffen i en förslutande burk, innan locket läggs på lägg plastfolie jämns med fluffen. Detta gör man för att det inte ska bli kondens.
Låt sedan fluffen stå i kylen i minst 6 timmar (helst över natten)
- När fluffen vilat klart ska den sedan vispas upp.
- Ta sedan fram marängen, bred över dumlefluffen på ena marängen och lägg den andra marängen ovanpå fluffen.
- om man inte gillar när det är sött kan man lägga Hallon som garnering.
Annars funkar det även utan hallon.
Publicerat den
30 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar