Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med mjölkchokladtryffel,hallongrädde och färska jordgubbar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Enkel att göra. Tänk på att lägga ihop tårtan strax före servering

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen fint och lägg den i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen,låt stå ca 5 min
  2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät.Låt stå kallt 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  3. Häll eller bred ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  4. Toppa med jordgubbar och hallon

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • camillaf14 24 juni 2009

    Den här gjorde jag på midsommarafton och den blev kanongod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.