Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtårta med nutellafrosting

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ingen tackar nej till denna supergoda tvåvåningstårta med krämig nutellafrosting! Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 130 grader.
  2. Blanda äggvita och socker i en rostfri bunke. Sätt bunken i vattenbad och värm marängsmeten till ca 55-60 grader under vispning. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat. Hacka och smält chokladen på låg effekt i mikron och vänd ner den i marängen så att den blir marmorerad.
  3. Rita upp två cirklar, ca 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Bred ut marängsmeten i cirklarna och grädda mitt i ugnen i ca 45-50 minuter. Du kan öppna ugnen en gång under gräddningen och släppa ut lite ånga. De är färdiga när undersidan på marängerna känns torr och släpper från papperet. Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten. Låt marängerna svalna på papperen.
  4. Frosting: Vispa upp smöret. Sikta florsockret, det är viktigt att sikta så att det inte blir klumpar, och vispa i det i smöret. Tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät frosting. Blanda i Nutella.
  5. Bred hälften av frostingen över den första marängbotten, lägg på den andra botten och bred över resten av frostingen. Garnera med hyvlad mörk choklad och hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.