Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marängtoppade bakelserullar med kallrörd vaniljsås

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett vinbärsrecept som ska prövas i sommar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyllning: Lägg de repade bären i en kastrull och tillsätt syltsocker. Värm upp under omrörning och låt därefter sylten koka 2 minuter. Ställ åt sidan att kallna.
  2. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl och bakpulver och tillsätt vattnet. Rör varsamt smeten slät.
  3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i mitten av ugnen ca 5 minuter. Sockra lätt på den nygräddade kakan och stjälp den upp och ned på ett smörpapper. Sänk ugnsvärmen till 225°.
  4. Dra bort bakpapperet från den svala kakbottnen och bred på sylten i ett jämnt lager. Rulla samman från långsidan. Låt rullen vila svalt en stund på skarven, inrullad i smörpapperet.
  5. Vispa äggvitorna med absolut rena redskap till ett fast, vitt skum. Tillsätt sedan sockret litet i taget under fortsatt vispning tills massan är blank och styv. Ta fram rulltårtan och skär upp den i skivor. Ställ dessa på bakpappersklädd plåt med snittytan uppåt. Fyll marängmassan i en strut och spritsa en rejäl marängtopp på varje skiva.
  6. Ställ in plåten med bakelserna i mitten av ugnen och grädde dem 3-5 minuter eller tills marängen fått svagt gyllenbrun färg.
  7. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till såsen ljust och poröst. Vispa därefter grädden och vänd ned i äggulesmeten.
  8. Servera bakelserna tillsammans med den kallrörda vaniljsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.