Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljus kladdkaka med daim

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smakade denna underbara "kladdis" hos syrran. Hon hade använt mintkrokant till glasyren, mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, för hand och inte för länge.
  3. Smält chokladen ihop med smöret. Rör ner det i äggsmeten och sen mjölet.
  4. Häll smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen i 20 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Låt den svalna lite.
  5. Smält ingredienserna till glasyren och bred det över kakan. Servera vispad grädde till.
  6. Tips: Låt gärna kakan stå några timmar i kylen innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pullan21 18 april 2010

    Har testat den och resultatet blev jättegott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.